Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Vinterdekk bør endres til sommerdekk når vinteren har gått

sommerdekk

Vinterdekk er det riktige valget for vintersesongen hvis du har vinterforhold. Noen land kan kanskje bruke allværsdekk som er godkjent om vinteren hvis vintrene ikke er så lange og tøffe. For de som bruker vinterdekk må bytte dem for sommerdekk når vinteren er avsluttet for sesongen. Sommerdekkene skal monteres om våren og skal være på bilen til høsten når vinteren skal tilbake. Dette vil gi deg optimal ytelse i løpet av hver sesong.

 

Tidspunktet for endring er ikke lett å forutsi, noe som kan sees når du har endringer i været. Du ser ofte mange ulykker knyttet til dette. Den normale reaksjonen bør være at du aldri bruker kjøretøyet hvis du har sommerdekk på deg og du står overfor vinterforhold, da det ikke er trygt å kjøre med sommerdekk. Dette er grunnen til at du må tenke gjennom når du skal bytte til sommerdekk. Tidspunktet for endringen vil avhenge litt av vinterdekkene du har på bilen din.

 

Hvis du har piggdekk, som er vinterdekkene som har metallpigg for å forbedre grepet på is, må du bytte dekk tidligere. Piggdekk er ikke tillatt i alle land i Europa, men hvis de er det, er de også forbundet med begrensninger. Begrensningen har en tendens til å være dato-relatert der de bare kan brukes i en begrenset periode i vintersesongen. Så det er en tidsbegrensning i løpet av våren for når de ikke får lov lenger. Så hjulskiftet må gjøres før denne datoen. På lignende måte er det en dato i løpet av høsten når den tidligste datoen de kan brukes. Dette vil veilede deg om når du bør skifte, og det kan fremdeles ende med at du blir fanget med vinterforholdene tilbake. Hvis vinterværet kommer tilbake, bør du bare avstå fra å kjøre bil.

 

Hvis du har piggfrie dekk, er det ingen datobegrensning som bestemmer når du må bytte til sommerdekk, så avgjørelsen er opp til deg og bør være basert på ditt beste gjestemål. Jo lenger du venter, jo større er sjansene dine for ikke å bli fanget med gale dekk. Å kjøre for vinterdekk for lenge vil føre til at vinterdekkene slites ut for tidlig, men du legger til sikkerhet i tilfelle vinteren kommer tilbake. Så det er en balanse som vil avhenge litt av hvor avgjørende bruken av bilen er for deg på hverdagsbasis. Hvis du klarer deg uten bil i noen dager, kan du endre det tidligere hvis du ikke klarer deg uten bil. I løpet av høsten er den beste timingen for å endre så snart temperaturen synker under null, som det er når vinterdekkene gir bedre resultater enn sommerdekk.

 

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post