Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Dekkvalget ditt vil påvirke drivstoffeffektiviteten til bilen din

dekkene

 

Drivstofforbruket til bilen din finnes i spesifikasjonene til bilen. Dette er ikke nødvendigvis drivstofforbruket du noen gang vil oppleve, da det krever mye optimale forhold. Drivstofforbruket vil avhenge av kjørestilen din, hvilken kjøretype du gjør og hvilke dekk du har på bilen din. Jevn kjørestil bruker alltid mindre drivstoff enn en veldig aggressiv kjørestil. Så hvis du vil kjøre med lavt drivstofforbruk, må du kjøre jevnt og holde hastigheten så konstant som mulig og holde fartsgrensene. Kjøring på motorveien vil forbruke mindre drivstoff enn bykjøring, siden du har mindre stopp og starter og kan opprettholde en nær konstant hastighet, noe som gir motoren mer økonomisk. Du må fortsatt prøve å kjøre økonomisk når du kjører i byen, men det vil være høyere enn motorveikjøring. Dette er uansett om du leter etter vinterdekk eller sommerdekk eller deretter allværsdekk for helårsbruk.

 

Hvis du har billige dekk kontra dekk av høy kvalitet, vil rullemotstanden være høyere. Høyere rullemotstand betyr at du vil trenge mer kraft for å overvinne motstanden, slik at du bruker mer drivstoff. Det samme er tilfelle hvis du har lavt inflasjonstrykk i dekkene. Derfor er det viktig å sjekke dekktrykket regelmessig. Det er en rask måte å holde sikkerheten på et høyt nivå og drivstofforbruket på et lavt nivå. Når du kjøper dekk av høy kvalitet og får dem riktig oppblåst blir en viktig del av ligningen.

 

Det er viktig å huske at dekkene har stor innvirkning på drivstofforbruket til bilen din. De bidrar også til sikkerheten til bilen din og sikrer at du kan stoppe i tide for å unngå ulykker og for å holde deg borte fra vannplaning når det regner. Billige dekk kan se bra ut når du kjøper dem, men siden de slites raskere enn dekk av høy kvalitet og at de vil føre til høyere drivstofforbruk, vil du sannsynligvis ende opp med å betale mer til slutt. Kombiner det med at det er mer sannsynlig at du vil være i en ulykke på grunn av lengre bremselengde og en dårligere kjøreopplevelse på grunn av høy rullestøy, valget av hvilket dekk du skal velge skal være ganske enkelt.

 

Du bør også starte med et drivstoffeffektivt kjøretøy. Hvis du velger en elbil med hybridbil, har du et godt utgangspunkt. Dekkene kan da hjelpe deg med å komme så lavt du kan og ofte så nær den verdien du har sett som er oppnåelig for kjøretøyet du har kjøpt. Du trenger å velge dekk som er anbefalt for bruk på elektriske kjøretøy og kan håndtere den tyngre vekten og fremdeles gi den nødvendige sikkerheten som trengs for disse tyngre kjøretøyene som trenger god bremseavstand kombinert med lav rullemotstand slik at drivstofforbruket kan være opprettholdt på et lavt nivå.

 

For mer informasjon om drivstoffeffektive dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post