Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Sørg for å kjøre miljøvennlig

dekkene

De fleste eiere av elbiler eller hybrider ønsker å redusere det økologiske fotavtrykket, men dette ender ikke med kjøp av en elektrisk bil eller hybridbil. Førere må være klar over at bildekkene også må velges med tanke på dette. Det er absolutt noen få ting å huske på for å ha en mer positiv innvirkning på miljøet. Ting som lav rullemotstand spiller en viktig rolle for å redusere energibehovet og kostnadene for hver tur, og utvider også avstanden en elektrisk bil kan reise på hver lading. Når det gjelder hybrider, forbrenningsmotoren deler, mens den bruker mindre drivstoff og gjør bilen mer drivstoffeffektiv når elektromotoren ikke brukes. Det er også forskjeller i selskapene som produserer dekk, der selskaper som Nokian Tyres, har angitt mange miljøvennlige løsninger i dekkproduksjonen.

I dag er Nokian Tyres stolte av å bare bruke rensede oljer i produksjonen av dekk og har fullstendig eliminert skadelige oljer i prosessen, uten å bruke giftige eller kreftfremkallende kjemikalier. De følger selvpålagte strenge miljømål for å redusere klimagassutslipp i tråd med klimavitenskap, og de er det første dekkfirmaet som mottar ISO 14001 miljøsertifisering, for å sikre at dekkene deres er et godt miljøvalg.

Når du velger sommerdekk eller vinterdekk til en hybrid- eller elbil, er det viktig å huske på forskjellen mellom disse bilene og tradisjonelle bilene. Elbilene og hybridene har batteripakker som gjør dem tyngre enn en tradisjonell bil som bruker en forbrenningsmotor som går på bensin. Dette betyr at grep er enda viktigere for å tillate riktig oppbremsing. Heldigvis har Nokian Tyres og andre dekkprodusenter en hel rekke dekk, fra allværsdekk, sommerdekk til dedikerte vinterdekk, slik at du kan finne dekk som er miljøvennlige og av høy kvalitet, med utmerket grep og lite rullende motstand for optimal ytelse.

Det er også endringer vi som drivere kan gjøre, som kan gjøres for å påvirke planeten vår positivt. Bruke bilen mindre sparsomt og gå hvis du bare skal kort vei. Kjør jevnt og unngå en aggressiv kjørestil som bruker mer energi og slites ut bilens deler. Andre ting å sikre er å holde dekkene ordentlig oppblåste. Årsaken til dette er at riktig oppblåste dekk reduserer rullemotstanden, som er energien til å drive dekkene langs veien, også kjent. Hvis rullemotstanden øker, vil du forbruke mer energi enten som elektrisitet eller drivstoff, noe som øker karbondioksidutslippene.

Å eie en hybridbil eller elektrisk er åpenbart et viktig skritt mot å senke karbonavtrykket, men å kombinere det med de rette miljøvennlige dekkene påvirker det også. Hvis du bryr deg om miljøet, gjør lav rullemotstand til en høy prioritet neste gang du velger et dekk. Husk viktigheten av riktig oppblåste dekk, samt velg en produsent som produserer dekk med miljøet i bakhodet.

For mer informasjon om dekk med lav rullemotstand, besøk: www.nokiantyres.no/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post