Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Velg sommerdekk med lav rullemotstand og gode våte egenskaper

dekk

Når det gjelder valg av sommerdekk er det noen få egenskaper som er viktigere enn andre. Sikkerhet skal alltid være nummer én. For sommerdekk vil de fleste dekk være trygge når de er nye, og du kjører på tørr asfalt. Den største forskjellen kommer når dekkene slites ut og også når du kjører på våte overflater eller i kraftig regn. Dette kommer fra gummiblandingen og slitebanemønsteret, som må levere god ytelse og sikkerhet.

 

Sommerdekkvalg må inneholde alle nødvendige egenskaper, så både lav rullemotstand i sommersesongen og de våte egenskapene i regnværsdager. Rullemotstanden skal være lav ettersom du har lavere drivstofforbruk, lavere dekkslitasje og CO2-utslipp, slik at de er mer miljøvennlige. Med den grønne bevegelsen vil du definitivt ha dekk som kan bidra til lavere CO2-utslipp, samt ha dekk som er laget med bare rensede oljer, slik at når du må resirkulere dekkene vet du at de er produsert så miljøvennlig som mulig.

 

Siden de våte veiene er farligere enn tørre sommerveier, må du sørge for at du har dekk som er bra for de farligere forholdene. Ikke alle dekkene er bra på våte overflater, det vil veldig variere mellom dekkene. Når du prøver å bremse på våte veier, er bremseavstanden forlenget, der gode dekk vil ha kortere avstand enn dårlige, men fortsatt lengre enn på tørre veier. Bremseavstanden påvirkes også veldig av nivået på trinndybden som er igjen på dekkene dine. Hvis du går under 4 mm mønsterdybde, reduseres egenskapene drastisk, og det er derfor det anbefales å bytte dekk så snart du har nådd denne terskelverdien. Du trenger den beste sikkerheten når du kjører under utfordrende forhold.

 

Evnen til å forhindre vannplaning påvirkes også negativt av dekkens slitedybde da dekkens evne til å lagre vann i slitebanen ble redusert med reduksjon i sporets volum. Gode ​​dekk vil også ha lansert ny innovasjon for å forbedre hvordan sporene takler vannet som er tilstede på veibanen både i mengden de kan lagre, hvordan de kan skyve vannet til sidene og økningen i hastigheten som vannet kan bevege seg i sporene som kan sees med polerte spor.

 

Hvis du kombinerer disse to kriteriene når du velger dekk, bør du kunne finne gode dekk som vil gi deg ytelsen du trenger for sikker kjøring. Våte egenskaper bør rangeres høyere i utvelgelsesprosessen, slik at du forblir trygg, og så bør du se på de økonomiske og miljømessige konsekvensene av dekkvalget ditt. Dette vil gi deg det beste alternativet for deg, bilen din og for miljøet. Hvis du ikke har lyst til å ha vinterdekk som alternativ for vintersesongen, kan det være at all-værdekk er et alternativ.

 

 

For mer informasjon om valg av sommerdekk med god rullemotstand og gode våte egenskaper, besøk: https://www.nokiantyres.no/

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post