Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Velge sommer- og vinterdekk til elbiler eller hybrider

vinterdekk

Når du velger dekk til hybrid- og elbiler, bør du ta hensyn til forskjellene mellom hybrid- og elbiler versus forbrenningsmotorbiler. Hovedforskjellen mellom hybrid- og forbrenningsmotorbiler er at hybridbiler drives av en kombinasjon av en bensindrevet motor og en elektrisk motor. Dette veldig teknologisk avanserte systemet bruker datastyrte kontroller for å gjøre det mulig for hybridbiler å bytte mellom bensin og elektrisk motor, sammen med å opprettholde batteriladning sammen med mange andre komplekse oppgaver. Batteriene er det som gjør hybridbilene tyngre enn vanlige forbrenningsmotorbiler, og det er noe å ta hensyn til når du kjøper dekk til dem.

Du må også ta hensyn til forskjellen mellom sommer- og vinterdekk, der sommerdekk er optimalisert for varme forhold og tørre eller våte veier, mens vinterdekk er designet for lave temperaturer og glatte underlag som snø, is og slaps. Så gummiblandingen må sørge for at dekkene forblir myke og fleksible selv ved lave temperaturer, og mønsterdesignet må sørge for at du har godt grep på vinteroverflater og at sporene kan takle snø og slaps. Siden dekkene er optimalisert for vinterforhold, må de sammenkobles med et sett med sommerdekk en gang vintersesongen tar slutt.

Hvis du ser på vinterdekk for elektriske hybridbiler, er det viktig å se etter dekk som har godt grep og trekkraft for å gi riktig bremsing mens de forblir drivstoffeffektive. De fleste som kjøper hybrid, er tross alt på jakt etter en miljøansvarlig kjøreopplevelse. Du må sjekke om dekkene er anbefalt for bruk på elektriske kjøretøyer. Når det gjelder sommerdekk er det et godt valg spesielt for hybrid- og elbiler. Dette er fordi de er laget med lav rullemotstand som gir en reduksjon i mengden energi som trengs for hver reise, slik at hybrid- eller elbilen kan gå lenger. Dette vil gjøre det mulig for elektriske kjøretøy å reise videre på hver ladning, slik at du ikke får tom for strøm underveis og hybrider bruker mindre drivstoff.

Hvis du leter etter allværsdekk, sørger de for at de anbefales for hybrid- og elbiler med nye innovasjoner som sikrer ytelse i snøstorm, kraftig regn eller varm asfalt mens de forblir et miljøvennlig dekk som er trygg på drivstoff. Alle disse funksjonene gjør at disse premium sommerdekkene er i stand til å håndtere nesten alle kjøreflater og gir optimal beskyttelse mot vannplaning.

Nokian Tyres dekkproduserende selskap lager dekk for å minimere rullemotstanden da fire til elleve prosent av bilens drivstoff er brukt opp og gir energi til å drive dekkene langs veien, også kjent som rullemotstand. Uansett hvilke dekk du velger til hybridbilen din, bør du vite at Nokian Tyres dekkfirma har redusert rullemotstand i hele dekkene.

For mer informasjon om valg av dekk til elbiler og hybrider, besøk https://www.nokiantyres.no/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post