Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

De fleste ulykker skjer i vintersesongen

vinterdekk

Vinterforhold gir noen av de farligste forholdene å kjøre i, og det er også en viktig bidragsyter til ulykker i de områdene som har det. De fleste ulykker inntreffer når det er plutselige skift i været og folk blir tatt på vakt og med dekk som ikke er egnet for vintervær. Disse ulykkene kan være alt fra fenderbendere til mer alvorlige ulykker. Den største utfordringen er at dekk ikke er godkjent for vinterforhold, har veldig lite å gi når det gjelder vintergrep. Bremselengden er også alvorlig forlenget, og det er det som forårsaker de sladder når du svanger. Kombinasjonen av sommerdekk som blir harde ved lave temperaturer og som ikke har et mønsterdesign som tåler snø og is, er hovedårsakene til dette.

Det bør være alles ansvar å sikre at de har dekk som er i stand til å gi tilstrekkelig grep før de kjører. Det er farlig for sjåføren og for alle rundt sjåføren hvis de kjører under vinterforhold uten vintergodkjente dekk. Det er derfor det er viktig å være forberedt på den kommende vintersesongen og å sørge for at dekkene skiftes før vinterværet kommer. Hvis du bor i et område som ikke har noe vintervær, har du det bra og kan fortsette å kjøre trygt med sommerdekkene dine, men hvis du forventer å få litt vintervær, må du sette noen vintergodkjente dekk på kjøretøy. Det er hvis du planlegger å kjøre.

Dekkalternativene som er godkjent for vinterbruk er vinterdekk og noen av allværsdekkene. Vinterdekk må sammenkobles med ytterligere sommerdekk for den varme sesongen. Du har muligheten til å ha ett sett som kan brukes hele året, eller deretter veksle mellom vinterdekk og sommerdekk. Sistnevnte gir deg bedre ytelse gjennom året, men det krever at du bytter dekk i tide før det begynner å snø. Du har bedre vinteregenskaper og bedre sommeregenskaper, ettersom hvert dekk kan optimaliseres bedre for det spesifikke været som er dominerende i disse periodene.

Allværsdekk gir deg veldig god fleksibilitet og er et veldig godt alternativ for områder som ikke alltid krever vinterdekk. Det er et veldig godt alternativ for de som foreløpig ikke bruker vinterdekk, da disse kan brukes hele året, så du vil fortsatt ha ett sett dekk, men du kan kjøre trygt hele året. Dette er utmerket hvis du virkelig trenger bilen din til daglig bruk, da ikke noe vær kan gjøre at du lar bilen ligge igjen. Hvis du vil oppleve noe vintervær og ikke vil ha to sett, vil jeg anbefale å kjøpe allværsdekk. Du må imidlertid rotere dekkene minst en gang i året for å sikre at du har jevnt dekkslitasje mellom dekkene foran og bak, dette bør gjøres når du har en forskjell på 2-3 mm.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: www.nokiantyres.no

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post