Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Hvorfor vinterdekk er et godt valg selv for SUV-er

vinterdekk

Å bruke vinterdekk når du kjører om vinteren er et godt valg selv for SUV-er. Dette er fordi vinterdekkene har snøfnugget -emblemet som betyr at de har bestått strenge ytelsestester under vinterforhold. Dette er annerledes enn M + S-merkingen som dekkprodusenten kan sette på dekkene for å indikere at slitebanen er designet dype og løse overflater som gjørmete og snødekte veier. Det indikerer ikke hvor godt dekkene klarer disse forholdene, eller om de blir harde ved lave temperaturer på grunn av at gummiblandingen er optimalisert for varme temperaturer.

Det er veldig viktig selv for SUV-er og mulig enda mer, da de er mye tyngre enn personbiler og trenger å stole på god trekkraft for å kunne bremse. Det er faktisk veldig viktig for elbiler, hybrider og SUV, ettersom de alle er mye tyngre biler. Når du bruker vinterdekk, må du sørge for at du alltid bruker dem på alle 4 hjulene og ikke prøver å bruke bare 2 hjul med vinterdekk, da du må ha godt grep rundt hele bilen for å sikre godt grep og stabilitet under kjøring. Uten god kontroll over kjøretøyet ditt vil vinterkjøringen bli enda vanskeligere.

Hvis du trenger piggdekk på en SUV, eller hvis du klarer deg med moderne piggfrie dekk, vil det avhenge av noen få faktorer. Det avhenger i utgangspunktet av hva slags kjøring du skal gjøre, hvor du bor og hva slags værforhold du vil støte på. Ingenting kan slå grepet og trekkraften, spesielt lateral trekkraft, som et piggdekk vinterdekk kan gi. I utgangspunktet bruker piggdekkene som Nokian Hakkapeliitta 8 SUV pigger av høy kvalitet som gir eksepsjonelt grep og trekkraft, spesielt lateral trekkraft som hjelper deg å holde kontrollen over bilen din selv på svart is. Det er en stor ulempe med piggdekket, og det er støy og økning i rullemotstand. Dette er noe som blir mindre av et problem ettersom nye teknologier som Nokian “eco stud system” dukker opp. Nokian Hakkapeliitta 8 SUV-dekk har også en spesielt formulert forbindelse under piggene for å redusere støyen. Så for å oppsummere, bestemmer du deg for å kjøpe piggdekk eller piggfrie dekk, du må vurdere hvor du bor, hva du kjører og komfortnivået ditt når du kjører på snø og is.

Hvis du er på markedet for piggfrie dekk, er Nokian Hakkapeliitta LT3 et utmerket dekk med sin økte mønsterdybde på 13,5 mm - 14,5 for tyngre kjøretøy som lette lastebiler. Disse dekkene gir mer holdbarhet og bedre kjørelengde. Denne mønsterdesignen hjelper til med å forbedre stabiliteten og styringsresponsen. Det nye pilformede mønsteret har dypere spor for ekstra motstand mot slapsplaning og selvrensende evner når du kjører i dyp snø. Vinterdekk er vanligvis laget av gummiblandinger som forblir fleksible og myke selv i veldig kalde vintertemperaturer. Så uansett om du bestemmer deg for pigg- eller ikke-piggede vinterdekk til SUV-en din, er det fortsatt det beste valget i kalde værforhold. Enten du velger piggdekk eller piggfrie dekk om vinteren, er dedikerte vinterdekk fortsatt de beste dekkene for SUV-en din om vinteren.

For mer informasjon om vinterdekk til SUV, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post