Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Alternativer for vinterdekk for din personbil

vinterdekk

Når vinteren nærmer seg, og du lurer kanskje på hvilke dekk du bør kjøpe til bilen din. Hvis du har en normal personbil, trenger du vanlige bildekk, og du vil ikke ha de større dekkene som er beregnet på SUVer, lette lastebiler og varebiler. Hvis det heller ikke er en elektrisk bil eller hybrid, trenger du ikke lete etter spesielle dekk som anbefales å bruke på disse kjøretøyene. De pleier å ha høyere slitasje og krever dekk som kan takle både høyere vekt forårsaket av batteripakker og høyere dreiemoment. For vinterdekk for SUV, lette lastebiler og varebiler er de bredere og tåler høyere belastning på disse tyngre kjøretøyene.

Når det gjelder vinterdekk, må de optimaliseres for de forskjellige vinterforholdene som inkluderer snø, is og slaps. Det inkluderer også glatte forhold som kan oppstå om vinteren, inkludert lave temperaturer under null. Det er både gummiblandingen og slitebanen som må utformes for disse formålene. Gummiblandingen må lages slik at gummien forblir myk og fleksibel selv ved svært lave temperaturer, slik at gummi fortsatt kan tilpasse seg veibanen og skape bedre grep. Mønsteret på mønsteret må utformes slik at det kan takle snø og slaps, både slik at snøen ikke sitter fast i slitebanen, og det skal tillate at slitebanen skyver slaps til sidene slik at dekket forblir i kontakt med veien. For is og hardpakket snø, må du stole på bruken av metallpinner, som piggdekkene har, eller deretter gripende partikler som tilsettes slitebanen. Begge veiene er gode til å oppnå godt grep på is, men metallpinnene er i stand til å gi det beste grepet.

Piggdekk er imidlertid ikke tillatt i alle land, noe som kan forårsake problemer hvis du bor i det landet eller hvis du planlegger å besøke eller kjøre gjennom det. I disse tilfellene er piggfrie dekk det eneste valget for dedikerte vinterdekk. Du også. har muligheten til å bruke vintergodkjente allværsdekk, som har fordelen av å kunne håndtere alle forskjellige værforhold. De er da også piggfrie, men har en hybrid slitebane som kan takle både snø og is, samt regn og tørre veier gjennom hele temperaturspennet. Dette er perfekt hvis du bor i områder med uforutsigbart vær og bare sporadiske vintre.

Hvis området der du bor vintrer, og du føler at du trenger best grep og sikkerhet i vintersesongen, er det bedre å bruke dedikerte vinterdekk, med eller uten pigger. Avgjørelsen mellom pigger og piggfrie versjoner vil da avhenge av hva som er tillatt og hva som er mest praktisk. Du har ingen begrensninger når det gjelder bruk og kan reise hvor som helst. Selv om det ikke er noen begrensninger for å ikke bruke dem i sommersesongen, bør de ikke brukes og bør byttes til sommerdekk så snart vintersesongen er avsluttet.

For mer informasjon om hvilke vinterdekk du skal velge, besøk www.nokiantyres.no

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post