Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Måter å måle mønsterdybde på

sommerdekk

 

Siden det er viktig at dekkene dine har tilstrekkelig slitedybde, er det viktig at du vet hvordan du måler det og hva nivået er som du trenger for å sikre at du har det. Det anbefales at mønsterdybden er større for vinterdekk enn sommerdekk, men i virkeligheten trenger du minst 4 mm mønsterdybde for begge deler for å sikre at du har de nødvendige egenskapene for sikker kjøring. Du trenger mønsterdybden for å ha godt grep, kort bremseavstand og for å forhindre vannplaning om sommeren og slapsplaning om vinteren.

 

Det er noen måter å sjekke slitedybden på, en ny kul måte å gjøre det på er utviklet av Nokian Tyres og er i dag tilgjengelig på noen bensinstasjoner i Norden, men det er et skannersystem der du bare kan kjøre over skannerne og tjenesten vil identifisere bilen din fra lisensplaten og sende e-post til resultatene etter at du har registrert deg til tjenesten. Dette gir deg en veldig nøyaktig lesning av forholdene til dekkene og slitemønsteret. For områdene som ikke har denne muligheten, må du ta i bruk gamle metoder som enten å bruke en dybdemåler eller bare bruke noe du kan sette inn i slitebanen og måle. Vanlige gjenstander er mynter eller fyrstikkhoder, noe som er enkelt og gir en omtrentlig dybdemåling.

 

Kjøresikkerhetsindikator er en annen måte å enkelt identifisere dekkets slitedybde. Dette krever imidlertid ikke at dekkene dine har dette som en del av slitebanen. Det er i utgangspunktet tall som er synlige i slitebanen, og etter hvert som dekket har på seg vil antallet endre seg. På denne måten kan du enkelt se når det er på tide å kjøpe et nytt sett med dekk. For vinterdekkene er det viktigere å sørge for at du bytter når dekkene begynner å miste de viktigste egenskapene, for eksempel grep og bremseavstand, og for sommerdekk har du også dens egenskaper for å forhindre vannplaning. Dette er alle egenskaper som reduserer sikkerheten din mens du kjører, og det er derfor du trenger å måle dybden ofte nok slik at du vet når du skal bytte til et nytt sett med dekk.

 

Du må også sørge for at dekkene er ordentlig oppblåst. Du må sørge for at du sjekker dekktrykket på alle fire hjul regelmessig. Du må bekrefte hvilket dekktrykk dekkene dine skal ha, som du finner i bilens manual. Når du besøker bensinstasjonen, sjekker du dekkene for å forsikre deg om at dekktrykket faller sammen med det bruksanvisningen anbefaler. Hvis trykket er for lavt, må du fylle dem til det anbefalte nivået. Hvis den er for høy, må du tømme dem ut til riktig nivå.

 

For mer informasjon om fylling av dekk, besøk: www.nokiantyres.no

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post