Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
SOMMERDEKK

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Forsikre deg om at dekket ditt er godt undersøkt

dekk

Kanskje du ikke trenger å legge ned så mye tid som du gjør for å velge en ny bil som du gjør for dekkene dine, men sikkerheten og ytelsen din er avhengig av dekkene du har på bilen din. Dårlige dekk vil gjøre bilen din mindre trygg, og den vil også redusere ytelsen til bilen. Dekk må velges med mange faktorer tatt i betraktning. Typen kjøretøy du kjører, hastighet og riktig belastningsvurdering, dimensjon, årstid og dimensjon. Siden det er mange dekkalternativer for kjøretøyet ditt, må du ta litt tid for å sikre at dekkene du til slutt velger, er de beste for kjøretøyet i den aktuelle sesongen.

 

Du har i utgangspunktet muligheten til å veksle mellom sommer- og vinterdekk, eller så går du med allværsdekk for hele året, eller hvis du ikke har noen vinterforhold, kan du bruke sommerdekk hele året. Du må imidlertid avstå fra å kjøre hvis det skulle være noe uventet snøstorm eller snøfall. Vinterdekk overgår sommerdekk selv ved lave temperaturer, så du trenger ikke en gang å vente på snø som en grunn til å bytte eller foretrekker å kjøre med vinterdekk.

 

Når du velger dekk nye dekk, vil du sannsynligvis beholde felgene og bare få dekkene. Du kan sjekke felgstørrelse og dekkstørrelse enten på dekkens sidevegg eller deretter i bilens håndbok. Dekkstasjonen kan skifte dekk og resirkulere de gamle dekkene når de tar på seg de nye og balansere dem ved å legge til miljøvennlige vekter for å redusere eller eliminere eventuelle sidekrefter når dekket roterer.

 

Det kan være vel verdt tiden å bruke en dekkvelger for å komme til det beste dekket til bilen din. Med den kan du velge hvilken bil du har, modell og årgang kombinert med motortype, og den vil gi deg de anbefalte dekkene til det kjøretøyet. Du kan også søke på dimensjonene. Det er alltid lettere å søke blant et begrenset utvalg av dekk som er tilgjengelige og passer ditt kjøretøy.

 

Du kan også gjøre et online søk basert på dimensjonen, slik at du ser etter 205/55R16 sommerdekk for å se hvilke dekkalternativer som dukker opp i søket. For alternativene du finner, kan du deretter få tilgang til forskjellige dekkrelaterte fakta og informasjon. EUs dekkmerke har en tendens til å gi god og nyttig informasjon for sommerdekk når det gjelder drivstoffeffektivitet, vått grep og dekkstøy. Du vil sannsynligvis også ønske å grave dypere i hvor godt dekkene klarer å forhindre vannføring, da det er en av hovedårsakene til ulykker om sommeren når du har kraftig regn.

 

For mer informasjon om riktig dekkforskning og bruk av dekkvelger, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post